V případě většího množství /nad 200 kg/ je možnost sjednat moštování v jiný den na telefonu u p.Jurčáka Fr. – 606 848 913.
cena za 1 litr vylisovaného moštu: 4,- Kč
Návod na sterilizaci moštu:
Mošt, který získáme z jablek či jiného jádrového ovoce, necháme po vymoštování 1 - 2 dny ustát v chladnu ve větší nádobě (nejlépe demižon), kde se nečistoty usadí. Čistý mošt poté stáhneme hadičkou a nalijeme do lahví. Láhve neuzavřené s moštem sterilizujeme asi 20 minut ve vroucí vodě. Po odstranění pěny, která vznikne na lahvi po sterilizaci, lahve zazátkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru. Po vychlazení je možno ještě zátku zavoskovat. Takto mošt uchováme, pokud jej nevypijeme dříve, až do jarních měsíců.
Dobré pochutnání Vám přejí hraničtí zahrádkáři.