Obsah
Zahájení provozu moštárny
V případě většího množství /nad 500 kg/ je možnost sjednat
moštování v jiný den na telefonu
u p. Konečného – 606 677 141
a u p. Veverky – 725 111 371
- cena za 1 litr vylisovaného moštu: 6,- Kč
Návod na sterilizaci moštu:
Mošt, který získáme z jablek či jiného jádrového ovoce, necháme po vymoštování 1-2 dny ustát v chladnu ve větší nádobě (nejlépe demižon), kde se nečistoty usadí. Čistý mošt poté stáhneme hadičkou a nalijeme do lahví. Láhve neuzavřené s moštem sterilizujeme asi 20 minut ve vroucí vodě. Po odstranění pěny, která vznikne na lahvi po sterilizaci, lahve zazátkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Po vychlazení je možno ještě zátku zavoskovat.
Takto mošt uchováme, pokud jej nevypijeme dříve, až do jarních měsíců.
Dobré pochutnání Vám přejí hraničtí zahrádkáři.
Poslední aktualizace: 2. 9. 2024 13:30